Järla medel (2015-05-02)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ulvsjön
Arrangör: Järla
Distans: H45
Sträcka: 4,3km
Sträcka: 5.04 km
Tid: 39:43
Nästan en helt annan sport jämfört med igår. Kul att orientering kan vara så skiftande beroende på terräng. En annan skillnad var att jag idag fick göra jobbet själv. Tyckte inte att jag hade någon vidare fart och inte heller att jag hade något vidare flyt i ringarna, men resultatmässigt gick det bra ändå.
1. Jobbig start uppför! Hade en tanke att gå lite höger för att inte få så mycket kärr andra halvan. Men när jag kom till stigen tänkte jag om, tog en liten snedförflyttning och var noggrann med var exakt jag lämnade stigen. Ganska bra koll därifrån, men ett microparallellfel i ringen kostade några sekunder.
2. Ok
3. Bestämde mig för att runda storbranten på östra sidan. Men först nerför. Trassligt, svårt och rejält tidskrävande. Borde ha gått att klara betydligt bättre. Just här skulle man tydligen inte läst kontrollen bakifrån utan börjat med att ta sig ner först. Kontroltagningen klart godkänd.
4. Bra riktning. Kom ikapp Magnus vilket genast resulterade i rejält tveksamt agerande i ringen. Men jag litade på mig själv och gick rätt fast Magnus gick höger.
5. Som så många gånger förut klarade jag inte av att bortse från folk jag känner i skogen. Dålig riktning och dålig koll på höjden. Just när jag hade på känn vad jag höll på med och började tveka blåste Magnus målinriktat förbi. Korkat nog hängde jag på en bit innan jag insågatt det var tokigt. En minut kostade kroken. Den får Magnus vara skyldig.
6. Inte heller bra. På vippen att jag inte noterade när jag drog under kraftledningen fast jag tänkte att jag kunde ha nytta av att hålla lite koll på dess krök. Tappade riktningen och fast jag fick stenen lyckades jag inte korrigera. Inte så lite märkligt och oroande. Borde ha kunnat kapa en halvminut på sträckan.
7. Rätt intensiv kartläsning. Det gick inte fort, men jag kom i alla fal rätt.
8. Transporten godkänd, men fick en trasslig väg upp till kontrollen och dessutom en höjdkurva förmycket i onödan. Borde ha attackerat från stigkorset norr om strecket, det hade gått fortare.
9. Bestämde mig först när jag tagit mig ner att runda vänster. Antagligen inte snabbaste valet, men det funkade i alla fall hyfsat. Stenen låg längre ner än jag trodde. Kostade tio sekunder.
10. Ingen vidare utgång. Men det blev i alla fall lätt att välja vänstervägvalet. Nöjd med genomförandet bortsett från farten. Otroligt tungt att ta massa höjdkurvor. Långsam gång uppför. Avslutningen efter vägen riktigt bra!
11. Enkelt! Skönt med röset. Kontrollen syntes på långt håll.
12. Identifierade detta som en högriskkontroll. Lyckades dock inte göra något nämnvärt för att riskminimera. Fick stanna till uppepå och försöka få grepp. Måste erkänna att jag hade tur! Kunde lätt ha tappat någon minut.
13. Försökte öka farten. Hände inte mycket.
14. Försiktig nerför och inte mycket till spurt.
Visa kommentarer (0)
 
Järla medel (2015-05-02) Järla medel (2015-05-02)