Trekvällars etapp 1 (2018-07-02)
Kategori: Tävling
Karta/område: Hellasgården
Arrangör: Ravinen
Distans: H45 Lång
Sträcka: 6,4km
Sträcka: 7.22 km
Tid: 64:13
Hyfsat nöjd efter loppet, men minnet förskönar. Så efter att ha kollat rutten kan jag konstatera att det i grunden inte var något vidare lopp, i bästa fall att klassa som mediokert. Men det som var bra var att jag hanterade när jag var illa ute. Betalade priset utan att chansa på att det kommer at lösa sig av sig själv, vilket det sällan gör. Belönades med minst bomtid i fältet enligt Winspits, vilket verkligen gör skillnad.
1. Tar mig uppför med rätt riktning, men däruppe luras jag av en tydlig stig och börjar söka. Läser in att jag nog skall lite vänster. Ser sedan den stig som är utmärkt på kartan. Lurigt.
2. Stig höger hade inte varit så dumt. Men min väg funkade hyfsat. Ingen skärpa i kontrollapproachen dock.
3. Bra hela vägen.
4. Katastrofal inledning. Ingen koll på riktningen, trodde att jag var närmare linjen. Kostsamt trassel i grönt och grönstreckat. Nollkoll därefter tills jag betalade priset i from av tidsödande inläsning i stigkorset. Därefter skärpte jag till mig. Säkrade med stiglöpning i vinkel och avslutade felfritt.
5. Ingen vidare plan och sedan höll jag på att sabba genomförandet. Men betalade återigen priset och letade mig rätt. Väl nedan för raden med branter tänkte jag vika höger när jag skymtade vattenytan på den lilla pyttesjön. Någon vattenyta fanns dock inte, plötsligt stod jag i den uttorkade gölen.
6. Skulle ha gått upp söderut mellan branterna, men ok jag hade i alla fall någorlunda koll trots tvekan.
7. Rätt bra utom på mitten vid branterna där jag blev tveksam och utförde en tidskrävande nedgång.
8. Stenkoll första halvan, men sedan trasslade jag till det. Fattade inte att jag var på stigen. Fick neka ett par barn som frågade var vi var helt enkelt för att jag inte visste. Men jag lyckades läsa in mig 50 meter senare och kunde ta kontrollen bra.
9. Kunde ha varit noggrannare med riktningen, men bra koll.
10. Trassligt i början. Förvirrades en aning på slutet av en pappa och två barn som stod stilla och resonerade ovanför kontrollen. Tänkte att den inte kunde ligga där nedanför då.
11. Lite tveksam, men det säkrade sträckan. Hann visa en dam ungefär var vi var.
12. Fattade först inte att det var den övre branten, men bra ändå.
13. Hyfsad koll.
14. Koll
15. Koll
Dölj kommentarer (2)
Gustav : Borde vara etapp 1 ändå va?
Henrik Morast : Jomenvisst
Lägg till kommentar
Spara
 
Trekvällars etapp 1 (2018-07-02) Trekvällars etapp 1 (2018-07-02)